Rökeriet

I vårt rökeri finner man fortfarande de vedeldade ugnarna. Det krävs en lång erfarenhet att röka fisk i dessa ugnar. Med noggrann temperatur och torkning får man en ljuvlig gyllenbrun färg på fisken. Eftersom vi endast röker fisk som är färsk får vi också det bästa resultatet och den godaste fisken. Vi är stolta över att vi behållit vår konst med torr- eller lakesaltning och vi tillsätter inga tillsatser via injicering.

Råvaror

Vår fisk kommer från våra lokala fiskare, men också från andra delar av Östersjön, Norge och Danmark. På rökeriet tas fisken genast omhand för att rensas, filéas, rökas, gravas. Fisken säljs i vår butik men vi levererar även direkt till restauranger och företag.

Butiken

I vår fiskbutik finner Ni ett stort urval av rökta, gravade och inlagda fiskprodukter.

Vi har med stolthet bevarat vår rökteknik, där vi torr- eller lakesaltar och inte tillsätter några tillsatser. I dagens storindustri har man infört injicering av fisken och detta medför sämre kvalitet. Med vår teknik behåller man den goda smaken.

Vi är noga med våra inköp att fiskarna och båtarna har licens för ett hållbart fiske och att fisken vi köper in har en god kvalitet.